Авторитетно жури нарече изпълнението им най-добрата пица правена във формата на

...
Авторитетно жури нарече изпълнението им най-добрата пица правена във формата на
Коментари Харесай

Екип готвачи от Бургас спечели Международен шампионат по пица с уникална рецепта

Авторитетно жури назова осъществяването им „ най-хубавата пица правена във формата на шампионата до момента “ 

Екипът – началник Стефан Енчев и Джейхан Джаферов, от ресторант Maisons Premium завоюва първо място на VI Международен шампионат по пица. В категорията Пица ин Дуе тандемът от Бургас отвя конкуренцията с неповторимата си рецепта за Carpaccio di polpo (Карпачо от октопод).

Шеф Енчев и занаятчия пицар Джейхан демонстрираха висока кулинария в Интер Експо Център София.

Те бяха оценени от Международно жури в състав: Даниел Златкович (Сърбия), Зоран Паламаро (Македония), Валентин Иванов (България), Алесандро Скандола (Италия), Грациано Бертуцо (Италия) и Тициано де Филипис (Италия).

„ За нас най-голямата премия е мнението на тези готвачи, които ни класираха пред техни сънародници и риалити звезда от българския формат на Hell's Kitchen “, съобщи Стефан Енчев.

Презентацията, съчетанието на няколко техники и методът на работа са измежду критериите, които най-вече способстват за успеха.

Идеята за Carpaccio di polpo (Карпачо от октопод) се заражда през един естествен работен ден в ресторант Maison's Premium. „ Разработвах рецепта с октопод, която съм правил в River Restaurant на Гордън Рамзи в знаковия хотел Savoy 5* в Лондон и Джейхан просто подметна, че съставените елементи ще са доста подобаващи и за пица “, споделя началник Енчев.
 Шеф Стефан Енчев и изобретателният пицар Джейхан Джаферов с медалите и купата от състезанието
Елементите, впечатлили извънредно доста интернационалното жури, са: основата за пица, която в тази ситуация е сменена със сос Ромеско и крпачото от октопод, което прилича обичайна форма на салам, само че в действителност е напълно различен артикул, коментират двамата майстори.
 Авторитетният член на журито италианецът Алесандро Скандола назовава шедьовърът на двамата готвачи „ най-хубавата пица правена във формата на шампионата до момента “ 
Пред Флагман.бг от Maison's Premium открехват завесата и признават, че след броени дни, в понеделник 20-ти ноември, ще показват новото меню на ресторанта, а в него ще е и пицата първенец.

Припомняме, че това лято на бул. Сан Стефано 129 – тогавашният хотел „ Атаген “, се случиха доста събития, които доведоха до реализирането на Maison's Premium. Ресторантът е с изцяло нова идея за града, която впечатлява жителите и гостите на Бургас.

Четете още:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР